onsdag 10. september 2008

Grapefrukt

Kilde: frukt.no
Historie/varebeskrivelse:
Grapefrukten ble oppdaget i Sør-Amerika i 1750. Men det er i USA, Florida, den blir dyrket i størst omfang i dag. Det er en krysning mellom appelsin og pomelo.
Grapefrukt deles inn i to grupper, hvit/blond og rød.
De røde grapefruktene har enten rødt eller rosa fruktkjøtt. Disse er litt mildere og søtere i smaken.
Grapefrukt har en syrlig og litt bitter nyanse.
Bruksområde:
Grapefrukt presses til juice eller spises naturell, uten skall.
Næringsinnhold:
Den inneholder mange av de nødvendige vitaminene. Den er rik på mineraler. Den er mager og inneholder C-vitamin.
Oppbevaring:
Grapefrukt har en veldig god holdbarhet. Den burde oppbevares ved tempraturene 10-12 °C
Kvalitetskrav:
Grapefrukten skal ha et blankt og ensfarget skall.

Ingen kommentarer: