tirsdag 9. september 2008

Appelsin

Kilde: Frukt.no

Historie:
Appelsin betyr kinesisk eple, og er lånt fra det tyske ordet apfelsine.
Appelsin stammer fra sør, sør-vest området av kina, men forskerne er enda ikke enige om den kommer fra nordlige India også eller Vietnam.

Appelsin deles inn i to hovedgrupper; blond og rød. Den blonde appelsinen har gult fruktkjøtt, mens den røde appelsinen har rødt fruktkjøtt. De røde ble før kalt blodappelsiner, men har i 2006 skiftet navn til røde appelsiner. Det er vist at vi spiser nesten dobbelt så mye av dem nå som de har fått ditt nye navn.

Kilde: frukt.no


Bruksområde:
Appelsin spises som regel naturell, uten skallet. Den kan også presses til juice. Flere forslag her

Næringsinnhold:
Appelsin er veldig rik på C-vitaminer. Den har faktisk 13 andre vitaminer i seg (i mindre mengder) Se hele næringstabellen.

Oppbevaring:
Hvis appelsinen oppbevares i stuetempratur er holdbarheten på 1-2 uker. Men ved 2-5 °C kan appelsinen holde seg i 2-3 uker.
Kvalitetskrav:
Fargen skal være jevn rundt hele skallet, ingen grønne eller mørke flekker. Det skal også være fast. Appelsinen skal inneholde få stener og skallet skal løsne lett nr du skreller den.

Ingen kommentarer: