onsdag 10. september 2008

Drue




Kilde: frukt.no


Historie/varebeskrivelse:
Drue har vært kjent i over 5000 år, og kommer opprinnelig fra Asia. Den er derfor en av de eldste fruktene vi kjenner til, og er også en av de mest dyrkede fruktene. Vi skiller mellom grønne druer, røde og blåe. Druen er vel mest kjent for å bli brukt til vin produksjon. Hele 80% av de høstede druene går til vin- og brennevinsproduksjon.


Bruksområde:
Druen spises naturell, eller brukes som dekor på bl.a fruktfat.


Næringsinnhold:
Drue er rik på mineraler noen mineraler (fosfor, jern og kalsium). Den inneholder også druesukker. Druesukkeret opptas raskt i blodet.


Oppbevaring:
Under god lagring (o-2°C) kan drue holde seg i flere uker uten skade.

Kvalitetskrav:
Drue skal være ren og fast og uten skader/sprekker. Den skal sitte godt fast på stilken.



Grønn drue Rød drue Blå drue

Ingen kommentarer: