fredag 5. september 2008

Banan

Kilde: Frukt.no


Litt historie:
Banan er en av være eldste kulturplanter, og kommer opprinnelig fra sydøst-Asia. Gjennom sjøfart har den blitt brakt rundt om i hele verden. Siden 1905 har Norge importert banan som etter hvert har blitt en av de viktigste artiklene innen verdenshandel.
De umodne bananene skipes til Europa, der de modnes helt på bananmodnerier, før de selges i butikken din.


Bruksområde:
Bananen spises oftest naturell, uten skallet. Den kan også brukes på andre måter.
Se forslag her.

Kilde: banasplitt


Næringsinnhold:
Bananer inneholder mye fiber, og er derfor bra for fordøyelsen. Den inneholder også mye karbohydrater som gir et energitilskudd.
Se næringstabellen her.


Oppbevaring:
Bananen skal ikke ligge ved grønne planter da den vil bli fortere brun og ødelagt. Den må heller ikke plasseres på et fryserom der den vil bli grå og mister smaken.

Kvalitetskrav:
Bananen skal ikke ha skader i skallet. Den skal også være uten sprekker og mørke flekker.

Ingen kommentarer: