onsdag 10. september 2008

Eple


Kilde: Google.no
Historie/varebeskrivelse:
Vi finner epler helt tilbake til steinalderen. I bibelen er også eplet nevnt, Eva og Adam i Edens hage. Frukten kommer oppbrinnelig fra Asia. Det faste fruktkjøttet er omgitt av et spiselig skall. Skallet finnes i forskjellige farger, rødt, gult grønt eller en blanding av dem.
I midten av fruktkjøttet finnes det et kjernehus som man tar ut når det lages mat/juice av eplet.
Nå finnes det utallig forskjellige eplearter, ingen vet helt riktig tallet.
Bruksområde:
Eple spises naturell, med eller uten skall etter personens valg. Den kan også brukes i fruktsalater, kaker, juice mm.
Flere forslag her.
Næringsinnhold:
Eple er rik på fiber. Rett under skallet finnes det mye C-vitaminer, så vil du få i deg C-vitaminer burde du spise eplet med skallet på. Eplet er også kalorifattig.
Oppbevaring:
Det er viktig å oppbevare eplene så kjølig som mulig. (helst rundt 0-2 °C)
Kvalitetskrav:
Eplet skal være fast, og ha stilken på. Den skal være uten mørke flekker og heller ikke vise ten til innskrumpning.

Ingen kommentarer: