onsdag 10. september 2008

Fersken

Kilde: frukt.no
Historie/varebeskrivelse:
Fersken har i over 4000 år blitt dyrket. Den kommer opprinnelig fra Kina. Fruktkjøttet kan ha to farger, enten hvitt eller gult. Felles for dem begge er at det er en stor sten i midten. Fargen på skallet er gulrødt, med et tynt dun-belegg. Ferskenen har samme størrelse som et eple.
Bruksområde:
Fersken spises naturell eller som dessert. Den finnes på hermetikkboks, delt i to, i en sukkerlake. Denne frukten passer også godt som tilbehør til varmretter og i fruktsalat.
Næringsinnhold:
Fersken inneholder mye A-vitaminer og er i tillegg kalorifattig.
Oppbevaring:
Fersken må oppbevares så nærme 0°C som mulig. Men den kan få frostskader hvis den oppbevares ved denne temptaturen for lenge. Hvis skallet blit vått, kommer muggen veldig fort.
Kvalitetskrav:
Frukten skal være uten skader, selv om den har veldig lett for å få skader fra trykk og støt pga sitt myke ytre.

Ingen kommentarer: