tirsdag 9. september 2008

Ananas

Kilde: Frukt.no
Litt historie/varebeskrivelse:
Ananas er en tropisk frukt som høstes hele året. Det var Columbus som brakte den til Europa. Den er omkranset av bladrosetter på den stengelen den vokser på. Egentlig består ananasen av over 100 bær som er samlet rundt en stilk. Ananasens skall er tørt, sprøtt og skjellaktig. Fruktkjøttet har en syrlig, men søt smak.
Bruksområde:
Ananas kan brukes til mye. Bl.a til å pynte med. Den kan også brukes til kjøtt- og fiskeretter.
Flere forslag her.
Næringsinnhold:
Ananas inneholder A og C vitaminer og er kalorifattig. Det sies at den også skal kunne hjelpe fordøyelsesprosessen.
Oppbevaring:
Ananas skal ikke pakkes. For å fremskynne modningsprosessen burde en umoden ananas ligge varmere enn en moden ananas. En moden ananas bør oppbevares ved tempraturen 4-8 °C.
Kvalitetskrav:
Ananasen høstes umoden, men modnes på vei til Norge.
Kronbladene skal være grønne. Når ananasen er moden skal den være gulbrun i farge. Hvis kronbladene løsner ganske lett når du drar i dem, så er den moden.

Ingen kommentarer: